Facebook Statistics
Značka Kvality

PPA intenzívne vypláca dotácie pre poľnohospodárov

PPA intenzívne vypláca dotácie pre poľnohospodárov

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) denne vypláca priame platby za kampaň 2023. Vďaka zavedeniu nových procesov, intenzívnemu úsiliu a spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) sa finančná podpora dostáva k slovenským poľnohospodárom.

Agrorezort podporí stredné odborné školstvo, vedu i výskum na univerzitách

Agrorezort podporí stredné odborné školstvo, vedu i výskum na univerzitách

Dnešný slávnostný akt - podpis memoranda medzi Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, tromi univerzitami so zameraním na agrárne štúdium a SK8, ktoré inicioval minister Richard Takáč na pôde Strednej odbornej školy v Pruskom –, je začiatkom novej formy spolupráce v oblasti odborného vzdelávania, rozvoja vedy, výskumu a inovácií v agrorezorte. Ministerstvo ako iniciátor memoranda vstupuje do spolupráce nielen finančne, ale aj odborne.

Minister Takáč o Slovenskom pozemkovom fonde: Procesy musia byť a budú stopercentne transparentné

Minister Takáč o Slovenskom pozemkovom fonde: Procesy musia byť a budú stopercentne transparentné

Od vymenovania nového vedenia 1. decembra 2023 pracuje Slovenský pozemkový fond (SPF) efektívnejšie a najmä transparentnejšie. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč spolu s generálnym riaditeľom SPF Richardom Šmídom a námestníkom generálneho riaditeľa SPF Rastislavom Juhárom.

Stretnutie s francúzskym regionálnym agroporadcom

04-04-2024
Foto: Stretnutie s francúzskym regionálnym agroporadcomV stredu 3. apríla 2024 navštívil Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) Franҫois Viel, regionálny poradca pre poľnohospodárstvo francúzskych veľvyslanectiev v Pobaltí, na Slovensku, v Česku a v Poľsku so sídlom na Veľvyslanectve Francúzskej republiky vo Varšave. Slovenská republika bola prvou krajinou, ktorú Franҫ)ois Viel navštívil po nástupe do funkcie v decembri 2023. Na rezorte pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa stretol so štátnym tajomníkom Vladimírom Vnukom a expertmi z odborných sekcií MPRV SR.

Agrorezort podporí stredné odborné školstvo, vedu i výskum na univerzitách

25-03-2024
Foto: Agrorezort podporí stredné odborné školstvo, vedu i výskum na univerzitáchDnešný slávnostný akt - podpis memoranda medzi Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, tromi univerzitami so zameraním na agrárne štúdium a SK8, ktoré inicioval minister Richard Takáč na pôde Strednej odbornej školy v Pruskom –, je začiatkom novej formy spolupráce v oblasti odborného vzdelávania, rozvoja vedy, výskumu a inovácií v agrorezorte. Ministerstvo ako iniciátor memoranda vstupuje do spolupráce nielen finančne, ale aj odborne.

Online prieskum pre všetkých poľnohospodárov EÚ

15-03-2024
Foto: Online prieskum pre všetkých poľnohospodárov EÚ Európska komisia spustila online prieskum pre poľnohospodárov k zjednodušeniu administratívnej záťaži v Spoločnej poľnohospodárskej politike. Prieskum je otvorený do 8. apríla 2024 a jeho súčasťou sú krátke otázky, v rámci ktorých sa poľnohospodári môžu vyjadriť k viacerým oblastiam, ktoré im spôsobujú nadmernú administratívnu záťaž.

Minister Richard Takáč: „Najviac peňazí ide na podporu zelenej nafty"

14-03-2024
Foto: Minister Richard Takáč: „Najviac peňazí ide na podporu zelenej nafty"Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka na štvrtkovej tlačovej konferencii zverejnilo prerozdelenie finančných prostriedkov v hodnote 76 miliónov eur zo štátneho rozpočtu, ktoré predstavujú druhú najvyššiu sumu pre agrosektor za ostatných tridsať rokov.

Minister Takáč o kalamite na Horehroní: Musíme prijať okamžité opatrenia

11-03-2024
Foto: Minister Takáč o kalamite na Horehroní: Musíme prijať okamžité opatreniaMinister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč spoločne s novým vedením LESY SR, š. p. navštívil v pondelok Čierny Balog, kde sa na mieste oboznámil s kalamitnou situáciou.

Ďalšie aktuality


Aktuálne podpory a výzvy

Cezhraničná spolupráca

Slovensko pozdĺž svojich hraníc realizuje 5 programov cezhraničnej spolupráce. Ich cieľom je dosiahnutie vyrovnanej integrácie rôznych území EÚ prostredníctvom podpory spolupráce regiónov.

Program rozvoja vidieka

Aktuálne oznámenia, harmonogramy a výzvy súvisiace s implementáciou Programu rozvoja vidieka 2014-2020.

Rybné hospodárstvo

Aktuálne oznámenia, harmonogramy, výzvy a riadiaca dokumentácia týkajúca sa implementácie projektov Operačného programu Rybné hospodárstvo 2014-2020 (OP RH). Cieľom OP RH je podporiť najmä hospodársky chov sladkovodných rýb vrátane spracovania produktov akvakultúry a morského rybolovu na Slovensku.

Aktuálne výzvy IROP podľa oblastí

22-08-2017
Aktualizácia č. 1 výzvy na predkladanie ŽoNFP na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl, kód výzvy: IROP-PO2-SC221-2021-67Cieľom Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) je prispieť k zlepšeniu kvality života a zabezpečiť udržateľné poskytovanie verejných služieb regiónov, miest a obcí.




Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood